Gazda Napolija će spasavati Bari

Serie A 1. avg 20186:13 > 6:22
Podeli:
Francesco Pecoraro/Getty Image

Predsednik Napolija Aurelio De Laurentis će biti čovek koji je će pokušavati da spase Fudbalski klub Bari od bankrota, a to je ozvaničio gradonačelnik tog grada na jadranskoj obali.

U poslednjih nekoliko sedmica Aurelio De Laurentis je u žiži italijanske javnosti zbog navodnih transfera Napolija. Pričalo se da Napoli dovodi Benzemu, Di Mariju, Kavanija, navijači su ti silno želeli, a kada je De Laurentis rekao da nema ništa od tih igrača čak su se i tifozi ovog kluba okrenuli protiv gazde.

Navijačima Barija međutim će De Laurentis biti možda i poslednja nada. Fudbalski klub iz tog grada je u bankrotu jer tim ne može da finansijski izdrži igranje u Seriji B i svi igrači su slobodni da idu. 

Po zakonu Bari sada može u Seriju D, moraće da uzme drugo ime, a ako se vrati u vrh i kada se finansijski stabilizuje može ponovo da ima staro ime. Bari tako cilja upravo ono što su uradili klubovi Fiorentina i Parma koji su se posle bankrota vratili u elitu. Bari će to probati sa De Laurentisom.

Želim da zadržim sport u Bariju i razgovarao sam sa svima, navijačima predsednicima, kompanijama, direktorima. Verujem u uspeh projekta jer je bilo čak 11 ponuda za preuzimanje Barija. Mislio sam na dobro mog grada, i na dobro navijača koji hoće transparentnost i poštovanje. Izabrao sam Aurelija De Laurentisa zbog ekonomske snage i zato što je uspešan u sportu. Mislim da ćemo se raspravljati jer on nije lak karatketr ali on je realna iskrena osoba, možda je malo lud ali je iskren“, rekao je gradonačelnik Barija Antonio Dikaro.