Alegri o Ronaldu: Seriju A ne osvaja najbolji strelac

Serie A 2. sep 201811:18 > 11:44
Podeli:
Marco Luzzani, Getty Images Sport

Kristijano Ronaldo u prva tri kola još nije postigao gol u Seriji A. Međutim, trener Juventusa Masimo Alegri nije nezadovoljan Portugalcem, posebno što šampion Italije ima tri pobede na startu.

Ima dana kad lopta jednostano neće da uđe u mrežu. Dešava se, ali Kristijano je ugradio ponovo sebe u uspeh ekipe. Protiv Kjeva golman Sorentino je imao niz bravuroznih intervencija, u duelu sa Lacijem je spremio šansu Mandžukiću, na gostovanju Parmi mu je malo nedostajalo da bude precizan. Najbolji je igrač planete, normalno je da želi gol po svaku cenu. U Seriji A napadač se susreće sa mnogim preprekama, međutim, ako gledamo širu sliku Ronaldo je odigrao dobro u Parmi. Srećan sam radi za tim, a predstojeća reprezentativna pauza će i njemu i nama pomoći, tek poslče nje kreće sezona u punom smislu te reči, tako da tad možemo očekivati i golove u nizu – rekao je Alegri.

Neminovno se vrše poređenja preko Ronalda oko La Lige i Serije A, u smisli da li će u Italiji uspeti da dođe do standardne kvote golove do koje je dolazio u Španiji.

Serija A je takmičenje u kome se ekipe brane pažljivije od svih drugih liga u Evropi. Ne kažem da je italijansko prvenstvo bolje, ali su ekipe na planu defanzive jače. I treneri su veoma dobri. Pažljivo pripremaju svaku utakmicu, smanjuju prostor rivalu. Svi omalovažavaju Kalčo, međutim, ovde je svakom fudbaleru teško da postigne 40 golova u toku jedne sezone. Iguain je to skoro jednom učinio (36 golova), što je bilo neverovatno dostignuće. Obično, najbolji strelci italijanskog prvenstva daju 26, 27 golova. I obično tim iz kog dolazi zlatna kopačka ne osvoji Skudeto, te je možda za nas i bolje što Ronaldo još ne pogađa.