"Namerna kampanja klevete uz manipulaciju dokumentima"

Serie A 10. okt 201820:15 > 20:31
Emilio Andreoli, Getty Images Sport

Piter Kristijansen, advokat Kristijana Ronalda, izdao je saopštenje u kojem je oštro neigrao navode optužnice, koja je protiv njegovog klijenta zbog silovanja pokrenuta u Las Vegasu. On je i potvrdio da je Ronaldo sa devojkom, koja ga optužuje za seksualni napad, pre osam godina postigao sporazum.

Slavni fudbaler je u američkoj državi Nevada pod istragom za silovanje Ketrin Majorge, koje se prema tvrdnji navodne žrtve odigralo 2009. godine u jedom hotelu u Las Vegasu. Majorga i njen advokat su prve navode o silovanju izneli u nemačkim medijima, navodeći da je portugalski fudbaler za ćutnju devojke platio 350.000 dolara, a da je ona to prihvatila iz straha. 

Međutim, slučaj je devet godina kasnije ponovo pokrenut, a Ronaldu preti duga zatvorska kazna, ako se dokaže da je kriv. On je demantovao sve napise nemačkih medija, a naveo je i da će tužiti Špigel zbog prenošenja ovih vesti. 

Ronaldov advokat sada tvrdi da je sve planirana kampanja i da optužbe nisu tačne. Kristijansen je ponovio da njegov klijent odbacuje sve navedeno, da se radi o čistim izmišljotinama, kao i da je sve učinjeno u hotelu u Las Vagasu bilo na obostran dobrovoljnoj osnovi. 

Kristijansen je istakao da se protiv Ronalda vodi „namerna kampanja klevete, koja je bazirana na ukradenim dokumentima kojima je lako manipulisano“, kao i da je Portugalac savetovan da postigne vansudski dogovor sa dotičnom devojkom baš da se ne bi događale situacije kao što je trenutno.