Zamparini prodao Palermo za 10 evra

Serie A 1. dec 201816:02 > 16:24
Podeli:
Tullio M. Puglia, Getty Images

Kontroverzni vlasnik Palerma Mauricio Zamparini prodao je klub sa Sicilije kompaniji iz Londona za simboličnih deset evra.

Zamparini, koji je klub preuzeo 2002. godine od bivšeg predsednika Rome Franka Sensija, oprostio se od navijača emotivnom porukom pošto je ceo proces prodaje Palerma završen.

„Sa knedlom u grlu sam potpisao prodaju kluba i moj odlazak iz njega, pošto sam dobro promislio o budućnosti Palerma i navijača. Cilj je već neko vreme bio da pronađem nekoga ko će nastaviti moj rad uz bolju finansijsku podršku. Važni ciljevi mogu da budu ostvareni uz investicije koje ja na mogu da ostvarim. Novi vlasnici će odmah pokrenuti akciju rekonstrukcije stadiona i trenažnog centra“, izjavio je Zamparini, koji je tokom godina vođenja kluba posebno bio poznat kao neko ko voli da menja trenere – promenio ih je 45. 

Zamparini je uz simboličnu prodaju Palerma, prodao i Mepal, koji je vlasnik brenda kluba, sa obavezom otplate kredita u visini od 22,8 miliona evra, koji će garantovati lakše poslovanje Orlova. 

Mauricio Zamparini je jedan od zaslužnijih što se Palermo 2004. godine vratio u Seriju A posle pauze od 30 godina, posle čega je pet puta izborio i igranje u evrokupovima. 

Sicilijanci su u Seriju B ispali 2014. godine, vratili su se odmah u elitni rang sledeće godine, da bi ponovo bili na dnu tabele 2017. godine. Trenutno su posle 13 kola prvi na tabeli Serije B sa 26 bodova.