Toti i De Rosi dovode Kontea u Romu

Serie A 10. dec 20189:42 > 9:44
Podeli:
Shaun Botterill/Getty Images

Čelnici Rome čine sve da ubede Antonija Kontea da preuzme kormilo „vučice”. Igre ekipe od početka sezone su daleko ispod očekivanja, a poslednje razočaranje stiglo je u vikendu iza nas, sa gostovanja u Kaljariju, gde je meč završen rezultatom 2:2.

Iako su imali prednost od dva gola, puleni Euzebija Di Frančeska dozvolili su domaćinu da izjednači, i to u trenutku kad su ovi ostali sa dva igrača manje. Zvanično, klub je stao iza svog trenera, ali je danas stigla vest da će meč protiv Đenove biti odlučujući. A nije tajna da predsednik Džejms Palota čini sve kako bi u svoje redove privukao Kontea i da mu za tako nešto stiže pomoć od Frančeska Totija i Danijelea De Rosija.

Toti, član rimske „Kuće slavnih”, već je zauzeo šefovske pozicije u klubu. Održao je i nekoliko telefonskih razgovora sa Konteom, kako bi saznao da li bivšeg trenera Juventusa i menadžera Čelzija uopšte zanima posao u taboru „žuto-crvenih”. Prema nekim informacijama, Toti želi da nagovori Kontea da preuzme ekipu od naredne sezone.

De Rosi je takođe dobio zadatak da razgovara sa bivšim selektorom Italije. Vezista Rome je trenutno na rehabilitacijama, ima dosta slobodnog vremena i pokušaće da ubedi Antonija da dođe u „Večni grad”.

Pored Kontea, koji je svakako prvi „pik” predsednika Palote, pominju se i imena Vinćenca Montele, Paula Souse, ali i Lorana Blana.