Istorijski duel braće Inzagi: Neprijatno za porodicu…

Serie A 25. dec 201821:48 > 21:49
Alessandro Sabattini/Getty Images

Filipo i Simone Inzagi u sredu će prvi put igrati jedan protiv drugog kao treneri. Bolonja, koju predvodi Pipo, dočekaće Simoneov Lacio u 18. kolu Serije A.

Biće to čudna utakmica, sa velikim emocijama, posebno za članove naše porodice koji nas vole obojicu. Biće dobar osećaj igrati protiv brata, ali neprijatan za porodicu i posebno za decu koja će biti na stadionu. Neka najbolji pobedi, možda zvuči čudno, ali čim lopta krene sa centra obojica ćemo raditi naš posao, bez ličnih emocija„, izjavio je Pipo Inzagi.

Bolonja se trenutno nalazi u zoni ispadanja, na 18. mestu, sa 13 bodova. Ne zna za pobedu u ligi punih 10 utakmica, pa se može reći da je četvrtoplasirani Lacio favorit.

Lacijali su prethodnog vikenda dobili Kaljari 3:1, uz gol Sergeja Milinković-Savića, ali Simone Inzagi, ipak, ne očekuje lak zadatak.

Čestitali smo jedan drugom Božić telefonom danas. Kao fudbaleri igrali smo jedan protiv drugog, ali ovo je mnogo drugačije. Znam šta da očekujem od meča, bože to organiozovana Bolonja koja se bori za opstanak. Moj brat zna kako da uvede njihov brod u sigurnu luku, ne brinem za njega„, poručio je mlađi Inzagi.

Pogledajte kompletan raspored 17. kola i tabelu Serije A.