CI: Debakl Rome na Frankiju, het-trik Kijeze

Serie A 30. jan 201920:07 > 20:19
Gabriele Maltinti/Getty Images

Fiorentina je drugi polufinalista Coppa Italia, pošto je ubedljivo na svom stadionu savladala Romu 7:1 uz fantastičnu partiju Federika Kijeze.

Sin čuvenog Enrika Kijeze briljirao je na ovom meču i postigao het-trik. Bio je strelac za prva dva gola u sedmom i 18. minutu, kao i petog u 74. minutu. Romina odbrana bila je blago rečeno katastrofalna, a u to sivilo se uklopio i Aleksandar Kolarov, koji je direktan krivac makar za dva gola, drugi Kijezin pošto je zakasnio u postavljanju ofsajd zamke i kod trećeg što je dopustio Kijezi da nesmetano ispred njega pokupi loptu i mirno plasira u gol. Ipak, kapiten reprezentacije Srbije bio je strelac jedinog gola za Vučicu, pošto je fantastično šutirao sa 20-ak metara iskosa u 28. minutu.

Ostale golove za Fiorentinu postigli su Mjuriel u 33, Benasi u 66. minutu i poslednja dva sin Dijega Čola Simeonea Đovani u 79. i 89. minutu. Roma je završila meč sa 10 igrača, pošto je Edin Džeko dobio direktan crveni karton zbog prigovora sudiji Manđanelu. Pre toga je ušao na poluvremenu.

Fiorentina će se u polufinalu sastati sa pobednikom meča Atalanta – Juventus, koji je na programu od 20,45 uz direktan prenos na Sport Klubu 2.