Palermo u haosu, Zamparini "vlada" iz kućnog pritvora

Serie A 15. feb 20191:33 > 1:51
Podeli:
Tullio M. Puglia, Getty Images Sport

Kriza u Palermu, nekadašnjem italijanskom prvoligašu, a sada članu Serije B, produbljena je, pošto je klub sa Sicilije posle tri meseca ponovo promenio vlasnika, te se sada nalazi u rukama ljudi bliskim bivšem predsedniku Orlova Mauriciju Zampariniju.

Kontroverzni Zamparini, koji je tokom svoje vladavine u Palermu bio poznat po čestom menjanju trenera (čak 45 za 16 godina), prodao je klub u decembru kompaniji iz Londona u sklopu većeg posla za simboličnih deset evra. 

Međutim, britanska Sports kapital grupa je u četvrtak prodala Palermo Danijeleu De Anđeliju i Rinu Foskiju, ljudima koji su dugogodišni Zamparinijevi saradnici. De Anđeli je bio u upravi Palerma 15 godina, dok je Foski bio tehnički direktor, a sada je na mestu predsednika. 

Razlog za prodaju je spor koji je nastao prilikom prvog pola, posle kojeg je Zamparini i tužio Britance zbog neispunjavanja obaveza. 

Mauricio Zamparini nije mogao direktno da otkupi klub nazad, pošto se nalazi u kućnom pritvoru, jer je pod istragom zbog pranja novca i povezanih kriminalnih delatnosti.

I pored loše situacije u klubu, ekipa trenera Roberta Stelonea je druga na tabeli u Seriji B sa 41 bodom, jednim manje od prvoplasirane Breše. Član Palerma je i srpski defanzivac Slobodan Rajković.