Inzagi: Za istoriju Lacija; Di Frančesko: Previše 3:0

Serie A 3. mar 20192:21 > 2:38
Podeli:
Marco Rosi, Getty Images Sport

Fudbaleri Lacija ostvarili su veliku pobedu u Derbiju dela kapitale, pošto su nadigrali velikog rivala Romu sa 3:0.

Strelci za nebeskoplave su bili Kaisedo, Imobile sa penala i Kataldi, pa je Lacio tek drugi put u svojoj istoriji uspeo da pobedi Romu sa tri gola razlike. Poslednji put je to bilo 2006. godine, tada takođe sa 3:0.

„Ova pobeda nam mnogo znači i daje nam mnogo entuzijazma za predstojeći period. Tri i po dana smo imali da se pripremimo za meč, ali su momci odradili sjajan posao. Srećni smo što smo našim navijačima priredili jedno divno veče. Ova noć će ostati zapamćena u istoriji Lacija“, sijao je od sreće trener Lacija Simone Inzagi. 

Na drugoj strani Rima smrknuta lica, s razlogom. 

„Nismo bili dorasli zadatku u prvom poluvremenu. U drugom poluvremenu smo dobro reagovali, imali smo i šanse za izjednačenje, ali nam je penal sasekao krila. Ne sme da se događa da primamo gol posle auta, to nam se desilo i protiv Frozinonea. Markacija je bila loša, ove sezone grešimo previše u odbrani…Stvaranje šansi nije bilo dovoljno. Moramo da radimo na ovome, ali i da se popravimo na mentalnom planu. Pristup nije bio pozitivan. Ovo je bio meč u koji smo mogli da se vratimo, a rezultat 3:0 je previše imajući u vidu celokupnu igru“, istakao je trener Rome Euzebio di Frančesko

REZULTATI i TABELA