Di Frančesko preuzima velikog rivala bivšeg kluba?

Serie A 28. mar 20190:36 > 0:44
Podeli:
Getty images/Octavio Passos

Doskorašnji trener Rome Euzebio di Frančesko mogao bi brzo da dobije novi posao i to u još jednom klubu u Seriji A. Već kruži vest u italijanskim ali i drugim medijima da će sledeći klub biti Fiorentina.

Ljubičaste trenutno vodi Stefano Pioli, ali kako je u izgledu još jedna sezona bez Evrope, realno je da će uskoro doći do njihovog rastanka. Možda čak pre kraja sezone, mada je realnije da se Pijoliju pruži šansa da sezonu privede kraju ili da bar bude na klupi dok postoji šansa da se osvoji kup. Viola je u prvom polufinalnom meču sa Atalantom kod kuće igrala 3:3 i sigurno će ostati na klupi do revanša koji je u Bergamu na programu 25. aprila.

Fiorentina nije igrala Evropu od sezone 2016/17. što počinje da frustrira navijače jer oni uvek žele da njihov klub igra ozbiljnu ulogu u Italiji. Sa druge strane Di Frančesku je u Romi praktično presudila Fiorentina, koja je ponizila Vučicu sa njim na klupi u četvrtfinalu pobedivši ih na Artemio Frankiju 7:1. Ipak, navijačima a i klupskim strukturama dopada se ofanzivni stil Di Frančeska, tako da postoji raspoloženje da se pokuša sa čovekom koji je pre Rome vodio Sasuolo, koji je uveo u Seriju A.