Lacio izbegao zatvaranje stadiona zbog rasizma

Serie A 30. apr 20190:18 > 0:21
Podeli:
Marco Rosi/Getty Images

Fudbalski klub Lacio dobio je uslovnu kaznu zbog incidenta koji su izazvali njegovi navijači tokom prošlonedeljnog revanš meča Kupa Italije na gostovanju Milanu.

Rimskom klubu je pretilo zatvaranje stadiona jer su njegove pristalice na rasnoj osnovi vređale dvojicu fudbalera ‚Rosonera‘.

Povezano

Disciplinska komisija italijanskog šampionata je umesto toga odlučila da će samo jedan deo tribina biti zatvoren na jednoj utakmici, ali u slučaju da se sličan incident ponovi u narednih godinu dana.

U saopštenju se navodi da su se Tijemue Bakajoko i Frank Kesije našli na udaru svih 4.000 gostujućih navijača na stadionu „San Siro“. Dodaje se i da su njihovi povici mogli da se čuju na celom stadionu.

Iz Lacija, koji je pobedio Milan 1:0 i izborio finale sa Atalantom, okrivili su „izolovane elemente“ za taj incident. Međutim, sportski direktor Milana Leonardo je istakao da je bizarno to što utakmica nije prekinuta.

Bilo je hiljadu razloga da se utakmica prekine. Prema novim pravilima, nema potrebe čekati drugi ili treći niz povika, jedan je dovoljan da timovi stanu na sred terena. U slučaju novih povika, utakmica bi trebalo da se prekine do daljeg. Ali, ništa se nije desilo. Svi su čuli rasističke uvrede i oponašanje majmuna“, rekao je Leonardo.

Pre meča, grupa navijača Lacija je fotografisana u centru Milana sa banerom posvećenom Benitu Musoliniju.