Rabio: Juve je korak napred u odnosu na PSŽ

Serie A 2. jul 201911:44 > 11:44
Podeli:
Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images

Adrijen Rabio u utorak je i zvanično predstavljen kao novi fudbaler Juventusa.

Za nekadašnjeg francuskog reprezentativca kojem je istekao ugovor sa Pari Sen Žermenom, ali je Juventus bio najagilniji.

„Posle sedam godina u Parizu, spreman sam za Seriju A. Nisam još imao prilike da razgovaram sa Sarijem, ali su svi u Juventusu ostavili dobar utisak na mene“, kazao je Rabio i dodao:

„Poslednji meseci su bili teški za mene i na profesionalnom i na ličnom nivou. Ali spreman sam da sve ostavim iza sebe i krenem u novu avanturu.“

Povezano

 Francuz je sa italijanskim šampionom potpisao petogodišnji ugovor.

„Vrlo brzo smo postigli dogovor. Juve ima bogatu istoriju, u njemu su igrali brojni Francuski igrači. Nadam se da ću i ja uspeti da donesem nešto novo. Uz svo dužno poštovanje, ovo je korak napred u odnosu na PSŽ. Juve je veliki klub, sa dugom tradicijom.“

Stara dama nada se da će naredne sezone konačno osvojiti Ligu šampiona.

„Liga šampiona ne dolazi preko noći. Ovde sam da pomognem klubu da je osvoji ali i da ostvari druge ciljeve. Imao sam šansu i ranije da igram sa velikim zvezdama, to mi je pomoglo da napredujem. Činjenica da ću moći da igram sa Kristijanom je pogurala moju odluku da dođem u Juve. Ipak, ova svlačionica je puna velikih imena“, kazao je na kraju Rabio.