Boateng: Serija A je bolja od Bundeslige

Bundesliga 17. avg. 201922:45 > 22:47
Podeli:
Getty Image/Juan Manuel Serrano Arce

Ofanzivac Fiorentine Kevin-Prins Boateng raduje se ostanku u Seriji A, koju smatra kvalitetnijim takmičenjem od Bundeslige.

Radio stanica „FFH“ je pre nekoliko nedelja izvestila da je Boatengov povratak u Ajntraht iz Frankfurta gotovo sigurna stvar, ipak, Fiorentina je krajem jula angažovala 32-godišnjeg ofanzivca, otkupivši ga od Sasuola.

Nekadašnji reprezentativac Gane je u intervjuu za italijanski dnevni list „La Nacione“ objasnio svoju odluku da ostane na Apeninskom poluostrvu.

Ovo će biti veoma uzbudljiva sezona u Seriji A i zbog toga se radujem što sam mogao da ostanem ovde. Imao sam mogućnost da se vratim u Ajntraht, ali verujem da će italijanska liga ove sezone biti bolja od Bundeslige“, istakao je Boateng.

Kada je visina transfera u pitanju i novac koji su klubovi ovog leta bili spremni da potroše, Italijani su bili znatno izdašniji od kolega iz Nemačke.

U poređenju sa ostalim ligama, troškovi u visini od 1.08 milijardi evra postavili su Seriju A na treće mesto, dok je Bundesliga odmah iza sa potrošenih 708,9 miliona evra.

Italijani su u prošloj sezoni bili na drugom mestu, sa izdacima manjim jedino od Premijer lige.