Serija A menja pravila zbog Mihe i Sarija

Serie A 24. avg 201912:53 > 12:58
Podeli:
Gabriele Maltinti/Getty Images

Italijanska fudbalska organizacija objavila je da će ‚popustiti‘ pravila o komunikaciji između glavnog trenera tima i pomoćnika, kao i igrača, u slučaju da je trener odsutan iz razloga koji nisu suspenzija, kao što je bolest.

Trener Bolonje Siniša Mihajlović trenutno se nalazi u bolnici, gde je na terapijama zbog dijagnoze leukemije, a navodi se da nekadašnji selektor Srbije posmatra sve treninge tima preko „striming“ platforme iz svoje bolničke sobe, kao i da je u konstantnom kontaktu sa svojim pomoćnikom Emilijom de Leom.

Mihajlović, koji je u prethodnoj godini postao trener tima sa stadiona „Renato D‘Alara“, izborio je sa plavo-crvenima opstanaku u spektakularnom maniru.

Tim zbog bolesti nije trenutno u stanju da vodi ni novi trener Juventusa Mauricio Sari, kojem je ustanovljena upala pluća. Aktuelni prvak počinje odbranu titule u subotu od 17 časova gostovanjem protiv Parme.

Sari se nalazi u Kontinasa trening-centru, ali u odvojenoj sobi, gde preko kamera prati treninge tima, kao i da je u konstantnoj vezi sa pomoćnikom Đovanijem Martušelom.

U slučaju da je suspenzija razlog odsustvovanja trenera, pravila koja sankcionišu komunikaciju sa ekipom su veoma stroga.

Sredinom jula Siniša Mihajlović saopštio je medijima da boluje od leukemije, ali je klub naglasio da i dalje planira da ga ostavi na čelu stručnog štaba.