Ba: Voleo bih da svi crnci napuste Seriju A

Serie A 4. sep. 201919:05 > 19:07
Podeli:
Ian Walton/Getty Images

Senegalski napadač Demba Ba izrazio je veliko razočaranje zbog načina na koji se navijači Intera ophode prema belgijskom fudbaleru Romeluu Lukakuu i istakao da bi zbog toga najviše želeo da svi crni fudbaleri napuste italijansku Seriju A.

Jedna grupa navijača Intera izdala je saopštenje u kojem je šokantno navela da krici nsiu imali za cilj da uvrede Lukakua, već da ga „zbune.“

Na gostovanju protiv Kaljarija moglo se čuti kako su mnogi navijači domaćih rasističkim kricima pokušavaju da uvrede Belgijanca.

Ovo saopštenje je razlog zbog kojeg sam rešio da ne igram u Italiji kada sam još to mogao. Kada smo došli do ovakvih izjava, voleo bih da svi crni fudbaleri napuste Seriju A. Siguran sam da to neće uticati na njihovu glupost i mržnju, ali makar neće uticati na druge rase“, istakao je 34-godišnji Demba Ba, koji trenutno nastupa za turski Istanbul Bašakšehir.

Ba je u karijeri pre turske ekipe između ostalih klubova nastupao i za Vest Hem, Njukasl, Čelsi i Bešiktaš.

Ranije su u Kaljariju na isti način vređani Suli Muntari, Blez Matuidi, Moize Ken i drugi crni fudbaleri.

Ba je inače bio i sâm meta rasističkih uvreda u kineskoj Superligi, kada je fudblaer Dženg Li kažnjen sa šest mečeva zabrane igranja zbog uvreda na rasnoj osnovi.