CR7: Bio bih imbecil da nisam učio od Gigsa i Skolsa

Serie A 29. okt. 201917:01 > 17:02
Podeli:
Alex Livesey/Getty Images

Kristijano Ronaldo u intervju za Frans fudbal kaže da mu je mnogo pomoglo to što je u ranijoj fazi karijere u Mančester junajtedu imao priliku da uči od velikih igrača.

Tokom šest sezona u Junajtedu Portugalac je dao 118 golova, potom je prešao u Real Madrid, a trenutno nosi dres Juventusa.

Na pitanje kako je postao tako efikasan napadač, Ronaldo odgovara:

Povezano

“Tako što sam koristio svoj mozak. Ako si imalo inteligentan, gledaš i kao primer uzimaš one koji stvari rade bolje od tebe. To sam radio kada sam bio u Mančesteru sa Gigsom, Skolsom, Rudom van Nistelrojom, Riom Ferdinandom… Ako ne učiš od takvih momaka, onda si imbecil. Cilj nije da ih imitiraš, već da uzmeš izvesne najbolje aspekte i da ih prilagodiš sopstvenoj ličnosti. To sam radio. Imao sam nešto talenta i gledao sam njih“.

Takođe, Portugalac je pohvalio i tadašnjeg menadžera Aleksa Fergusona.

“Mnogo me je naučio, uz njega sam shvatio da imam potencijal da dajem golove, ne samo da driblam i da dodajem. Počeo sam da razmišljam o tome da postanem kompletan igrač, bez slabosti. Mogao sam da dajem golove desnom i levom nogom, glavom, jak sam i brz. Ako uz to imaš radnu etiku i dobar stil života, onda možeš to da radiš i sa 34 i po godine“.

Ronaldo je do sada pet puta osvojio Zlatnu loptu i trenutno igra svoju 18. sezonu kao profesionalac.