Lukaku i Smoling o 'crnom petku': Najgluplji naslov

Podeli:
Emilio Andreoli/Getty Images

Napadač Intera Romelu Lukaku uoči meča 15. kola italijanskog prvenstva protiv Rome kritikovao je novinare Korijere delo Sporta.

Belgijski napadač je reagovao posle naslova koji se pojavio u jednom od najprestižnijih italijanskih sportskih magazina „Black friday“, koji je aludirao na sutrašnji duel Lukakua i defanzivca Rome Krisa Smolinga, doskorašnjih saigrača u Mančester Junajtedu.

Nepodeljeno je mišljenje da pomenuti naslov ima rasističke primese, a osude stižu sa svih strana.

Umesto da se fokusira na meč između dva tima, Korijere delo Sport objavljuje broj sa najglupljim naslovom koji sam ikad video u karijeri,“ napisao je Lukaku na Instagramu.

Vi momci i dalje podržavate negativnost i problem rasizma. Umesto da razgovaramo o prelepoj igri koja će se održati na stadionu San Siro između dva sjajna kluba… Roditeljstvo je ključno. Vi, momci iz Korijere delo Sporta, trebalo je ovo bolje da uradite. Zahvaljujemo se svim navijačima i ostalim novinarima na podršci i radujemo se utakmici protiv Rome. Napred, Inter!

Reagovao je i Smoling porukom uredniku Korijere delo Sporta Ivanu Zakaroniju.

Iako bih voleo dan da provedem fokusiran na veliku utakmicu u petak, važno je da priznam da je ono što se dogodilo jutros bilo pogrešno i krajnje pogrešno. Nadam se da će urednici uključeni u smišljanje ovog naslova preuzeti odgovornost i razumeti moć koju reči imaju. A sad, neka bitka započne,“ poručio je Smoling.