Najlepši gol u karijeri Princa Rima: Onaj lob…

Serie A 7. dec. 201912:46 > 12:49
Podeli:
Getty Images/Paolo Bruno

Ikona Rome Frančesko Toti govorio je o najboljem golu u svojoj karijeri i zaključio je da je to onaj koji je postigao protiv Intera 2005. godine.

Tada je Toti prelepim lob-udarcem savladao Interovog golmana Žulija Sezara.

Povezano

U takvim momentima treba sve da vam se poklopi – sreća, veština, prilika… Sve te stvari vam prođu kroz glavu u samo jednoj sekundi. Posle dugog sprinta osvojio sam loptu na sredini i krenuo ka Marku Materaciju. Video sam da ulio Sezar nije na gol-liniji i imao sam instinkt da probam najtežu stvar – lobovao sam golmana udarcem van šesnaesterca. Na svu sreću, lopta je ušla u gol“, govorio je Fančesko Toti za Skaj Sport Italija.

Toti se setio još jedne anegdote koja je uključivala bivšeg Interovog golmana.

Žulio Sezar mi je pisao na Instagramu – rekao mi je da je zajedno sa svojim sinom gledao gol koji sam postigao i da je dete bilo zadivljeno. Rekao bih da je to jedan od dva ili tri najlepša pogotka u mojoj karijeri“, dodao je najveći igrač u istoriji Rome.

Sećam se i Đorkaefovog gola 1997. godine za Inter protiv nas. Bile su to prelepe makazice. Bio je to Jurijev najbolji gol. On je bio sjajan fudbaler i sjajan je igrač“, zaključio je ofanzivac koji je crveni dres Rome nosio kao profesionalac od 1992. do 2017. godne.

Za reprezentaciju Italije igrao je 58 puta i postigao 9 golova.