Žiru stremi ka Interu, MLS nije opcija

Serie A 26. dec 201912:01 > 12:15
Catherine Ivill/Getty Images

Olivije Žiru želi da napusti Čelsi s obzirom na to da uopšte nije u prvom planu kod menadžera Frenka Lamparda. Postoji opcija povratka u Francusku, neki MLS klubovi žele francuskog 33-godišnjaka, a Inter je takođe zainteresovan.

Milanski klub je zapravo i želja Olivijea Žirua koji bi najradije da tamo nastavi svoju karijeru. Francuz je već rekao da je veoma izvesno da napušta Čelsi, a u jednom intervjuu je poručio da je moguć povratak u Francusku. Želeo ga je njegov bivši klub Monpelje, Ren i Bordo nemaju dovoljno novca da isplate platu od pola miliona evra mesečno, a kako stoje stvari među kandidatima tu mogu da ostanu samo PSŽ, Monako i Lion. 

Olivije međutim ima želju da sarađuje sa Antoniom Konteom u Interu gde doduše takođe postoji gužva na poziciji špica. Žiru bi mogao da ima problem da se izbori za poziciju pored Romelua Lukakua i Lautara Martinesa. 

Što se tiče MLS igrač u godinama koje ima Žiru bi možda i želeo da ode u Sjedinjene Države. Međutim selektor francuske reprezentacije Didije Dešan je upozorio napadača da ako ode u Los Anđeles Galaksi ili Toronto, koji su bili zainteresovani, neće biti u nacionalnom timu. Žiruu je sa druge strane prioritet da bude u reprezentaciji na predstojećem Evropskom prvenstvu. 

Ove sezone Žiru je igrao svega sedam puta za Čelsi i dao je jedan gol, a svoju poziciju je izgubio zbog sjajnih igara Tamija Ejbrahama.