Kapelo: Vidal odlučuje borbu za titulu

Podeli:
Valerio Pennicino/Getty Images

Iskusni italijanski stručnjak Fabio Kapelo rekao je da veruje da će Juventus, Inter i Lacio do kraja voditi bitku za titulu u Seriji A, ali da bi Arturo Vidal mogao da donese prevagu.

‚Nerazuri‘ i aktuelni šampion trenutno imaju po 42 boda na čelu tabele, a prati ih Lacio sa 36, ali i utakmicom manje.

Juve ostaje Juve, ali razmišljaju i o Ligi šampiona, a to je distrakcija. Inter može da se u potpunosti fokusira na Seriju A, pošto ih čeka Liga Evrope, pa mogu da razmišljaju samo o domaćem prvenstvu. Ukoliko dovede Vidala, Inter stvarno može do titule“, rekao je Kapelo.

Povezano

Vidal trenutno vodi pravnu bitku sa Barselonom oko neisplaćenih bonusa, a poslednjih nedelja spekuliše se da bi mogao da pređe u Inter. ‚Nerazuri‘ navodno žele da izdvoje 20 miliona evra za Čileanca, koji je već sarađivao sa Antoniom Konteom u Juventusom.

To bi bilo veliko pojačanje, pošto je teško dobiti kvalitetne igrače u januaru. Vidal ima iskustvo, oko za gol, a Konte ga poznaje veoma dobro. Sa Vidalom, Inter zaista može da cilja titulu, iako bih rekao da su šanse 50-50“, naglasio je Kapelo.

Kapelo ne isključuje ni Lacio iz te borbe, posebno što je dva puta pobedio ‚Staru damu‘ ove sezone.

U Laciju moraju da ubede sami sebe da mogu to. U teoriji, imaju potencijal da se bore za Skudeto, tu je grupa sjajnih igrača, veoma talentovan trener kakav je Simone Inzagi i odličan sportski direktor Igli Tare, koji retko kada nešto pogreši. Treba odati poštovanje i predsedniku Klaudiju Lotitu, pošto je Lacio osvojio više trofeja nego drugi klubovi u poslednjih deset godina kada se izuzme Juventus“, ističe italijanski stručnjak.