Inter se "rešio" Gabigola

Serie A 28. jan 202019:20 > 19:43
Podeli:
Bruna Prado/Getty Images

Jedan do svojevremeno najperspektivnijih igrača sveta Gabrijel Barbosa poznatiji kao Gabigol, otkupljen je od Flamenga, a Inter je uspeo da vrati deo uloženog novca.

Kada je došao u Inter 2016. Barbosa je predstavljen kao temelj za budućnost i igrač oko koga će se bazirati igra neroazura. Plaćen je 29 miliona evra Santosu, ali od velikih najava ostalo je da je odigrao samo 10 utakmica za milanski tim i postigao, slovima i brojem, jedan (1) gol u svim takmičenjima.

Zbog toga je išao na pozajmice, u Benfiku, Santosu, ali se fudbalski vratio u Flamengu, u kom je proveo poslednjih godinu dana. U tih godinu dana ekipa iz Rio de Žaneira osvojila je domaću titulu i Kopa Libertadores, a pritom je imao učinak od 34 gola i 11 asistencija na 41 utakmici. Te partije su ga vratile u reprezentaciju Brazila, za koju je debitovao 2016. ali nije u dresu Selesaoa igrao pune tri godine.

Takav učinak svakako je zadovoljio crveno-crne koji su momentalno reagovali, iskoristili mogućnost da otkupe ugovor 23-godišnjeg Brazilca i Interu su platili 17 miliona evra. Gabigol je potpisao ugovor na četiri godine.