Pioliju se drma klupa, triling konkuriše za naslednika

Serie A 12. feb 202012:21 > 12:40
Claudio Villa/Getty Images for Lega Serie A

Posle najnovijeg poraza u Seriji A, u gradskom derbiju od Intera i to posle preokreta, mnogi mediji na Apeninima smatraju da su Stefanu Pioliju obrojani dani na klupi rosonera.

Prognozira se da bi Pioli mogao da sačuva mesto trenera jedino ako osvoji Kup Italije, a već u polufinalu Milan očekuje teška prepreka u vidu Juventusa. Ili, u mnogo optimističnijem scenariju, da se rosoneri dočepaju četvrtog mesta i plasmana u Ligu šampiona, a Milan zaostaje za Atalantom 10 bodova.

Povezano

Kako je Pioli praktično otpisan, počela je liitacija ko bi mogao da bude njegov naslednik. Do sada se pominjala kao gotova stvar da bi Gazidisov favorit Ralf Ragnik trebalo da preuzme mesta trenera i sportskog direktora. Međutim, taj transfer nije gotova stvar, što ostavlja prostor za dalje spekulacije.

„Mundo deportivo“ piše da su Maldini i Boban pre za dovođenje bivšeg trenera Valensije Marselinja, koji je ostvarivao odlične rezultate na Mestalji, ali je zbog sukoba sa upravom otišao iz kluba. Navodno su se već i sastali i pao je dogovor da od naredne sezone sedne na užarenu klupu, na kojoj se od 2014. promenilo čak osam trenera.

Te 2014. otišao je Masimilijano Alegri, koji je prethodno izdržao dve i po godine, koliko nijedan posle njega nije. Poslednji trener koji je doneo titulu na San Siro pre devet godina velika je želja Zvonimira Bobana kako piše „Gazzetta dello sport“, ali se pominje da bi mogao na klupu jednog drugog bivšeg tima – Juventusa koji ga je otpustio na kraju prošle sezone.