Koronavirus zaustavlja Seriju A: Četiri meča otkazana

Serie A 23. feb. 202010:22 > 10:26
Podeli:
Marco Luzzani/Getty Images

Premijer italijanske vlade Đuzepe Konte izjavio je na kasnoj konferenciji u subotu uveče da će se tri meča 25. kola Serije A odložiti zbog krize nastale usled otkrivanja slučajeva koronavirusa u Italiji.

Ranije u subotu objavljeno je da će i mnogi mečevi nižih liga italijanskog fudbala biti otkazani zbog pretnje opakog virusa.

Odloženi su mečevi Atalanta – Sasuolo, Verona – Kaljari, Torino – Parma i Inter – Sampdorija. Sa druge strane, u nedelju će se odigrati susreti između Đenove i Lacija, kao i Rome i Lećea.

Informaciju je potvrdio i gradonačelnik Milana Đuzepe Sala.

Mediji navode da se u pitanje dovodi i odigravanje šesnaestine finala Lige Evrope između Intera i Ludogoreca koje je zakazano za četvrtak.

Novi virus, koji je nastao prošle godine u provinciji Hubei u Kini, izaziva respiratornu bolest zvanu Covid-19. Kina je prijavila 75.567 slučajeva virusa, uključujući 2.239 smrtnih.

Takođe, Svetska zdravstvena organizacija potvrdila je da je više od 1.200 slučajeva virusa zabeleženo u 26 zemalja izvan Kine i da je registrovano najmanje osam smrtnih slučajeva.

U Italiji je zvanično registrovano 79 obolelih, a dve osobe su preminule od zarazne bolesti.