Gazidis pobedio: Odlazi Boban, dolazi Rangnik?

Serie A 2. mar. 202023:52
Podeli:
Alessandro Sabattini, Getty Images Sport

Posle samo sedam meseci na mestu direktora fudbalskih operacija u Milanu nekadašnja igračka legenda kluba Zvonimir Boban napušta sedmostrukog šampiona Evrope, posle ozbiljnih razmimoilaženja sa tehničkim direktorom Ivanom Gazidisom.

Vest o otpuštanju Bobana preneli su mnogi mediji širom Apenina, a očekuje se da u narednim satima dođe do zvanične potvrde. Svakako da je okidač za ovakvu odluku bila izjava Bobana da se njemu i Paolu Maldiniju, koji su nominalno bili zaduženi za dovođenje igrača i trenera, radi iza leđa i vezuju ruke od strane rukovodstva. Ovo se najviše odnosilo na bivšeg operativca Arsenala Ivana Gazidisa, koji kontroliše tokove novca u Milanu.

Po tim izveštajima vrlo izgledno je da ista sudbina očekuje i Paola Maldinija, pošto su njih dvojica percipirani kao najveći krivci za sunovrat rosonera ove sezone. Navodno Zvonimir Boban je izjavu koja ga je koštala posla dao zbog informacija da su se u klubu već dogovorili da tvorac „čuda iz Lajpciga“ Ralf Rangnik dođe u klub i preuzme široke ingerencije. Da bude i glavni trener, direktor skauting službe i sportski direktor.

Za sada nema potvrde za dolazak Rangnika i odlazak Maldinija, ali je jasno da je Bobanova era u Milanu gotova.