Ševčenko o slavnim danima u Milanu: To je moj klub

Podeli:
Jamie McDonald/Getty Images

Selektor ukrajinske reprezentacije Andrej Ševčenko svojevremeno je bio jedan od najboljih napadača Evrope, a najbolje partije pružao je kao ofanzivac Milana. Za zavnični Tviter profil Rosonera govorio je o svojoj ljubavi prema italijanskom klubu.

Crvena i crna boja će mi uvek biti u srcu, to je klub koji mi je toliko toga dao. Sa njim sam osvojio Ligu šampiona i postigao sve što sam mogao u fudbalu. Milan me je pratio godinama pre nego što sam kod njih došao, a ja sam želeo da dođem u Seriju A jer je to tada bila najbolja liga na svetu. Imao sam 22 godine i bio sam spreman na sledeći korak u svojoj karijeri, a trener Alberto Zakeroni je bio izuzetno pametan znao je kako da me postepeno uvede u sistem. Počeo sam sa klupe i polako sam gradio samopouzdanje“, izjavio je 43-godišnji Andrej Ševčenko, koji je u Milan došao 1999. godine i zadržao se sedam godina.

Povezano

Postigao je 175 golova na 322 utakmice u crveno-crnom dresu. Mnogi se sećaju njegovog het-trika u remiju 4:4 sa ekipom Lacija 1999. godine.

Bio sam srećan jer sam dobro igrao, postigao sam 24 gola, ali želeo sam da i tim postigne uspeh. U sezoni 2003/2004. borili smo se za Skudeto sa Juventusom i Romom i na kraju smo uspeli, uprkos tome što smo zaostajali za Romom 7-8 bodova. Kada smo osvojili titulu na San Siru, i to baš protiv Rome, bio je to fantastičan osećaj“, dodao je sadašnji selektor Ukrajine.

Ševčenko je posle Milana nastupao za Čelsi od 2006. do 2009. godine, a karijeru je završio u matičnom Dinamo Kijevu, za koji je igrao do 2012. godine.