Materaci: Murinjo? Štit, pritajtelj, otac i brat

Serie A 4. apr. 202020:38 > 20:42
Podeli:
Shaun Botterill/Getty Images

Nekadašnji defanzivac Intera i italijanske reprezentacije Marko Materaci imao je veoma uspešnu karijeru, a veoma pohvalnim rečima govorio je o Žozeu Murinju, sa kojim je sarađivao u klubu sa stadiona “Đuzepe Meaca”.

Materaci je o danima pod Murinjovim vođstvom govorio na Instagram lajv sesiji svog nekadašnjeg saigrača Sebastijana Freja.

Povezano

Murinjo je bio štit, prijatelj, otac i brat. Znao je da nas dobro ‘izriba’ ponekad, ali je tačno znao šta treba da kaže da bi izvukao najbolje iz nas. Praktično sam prestao da igram fudbal kada je on otišao – nas dvojica smo imali veliko međusobno poverenje i poštovanje. Kod njega je najveća stvar doslednost. Uvek je bilo onako kako bi rekao. Posle Murinja je došao Rafa Benites, a kod njega stvari nisu tako funkcionisale, zato sam i bio ljut na njega”, rekao je Marko Materaci.

Sećam se sezone u kojoj smo osvojili triplu krunu, imali smo tako dobar tim. U ekipu su došli Samuel Eto, Dijego Milito, Lusio, Tijago Mota. Imali smo 25 odličnih igrača i zaista je delovalo da nije bitno ko je na terenu – svi smo bili isti tim”, dodao je nekadašnji štoper italijanske reprezentacije.

Getty Image/Handout

Materaci se setio i 2002. godine i greške Vratislava Greška, koja je Inter koštala titule.

To je meč koji bih želeo ponovo da odigram. Sećam se kada smo izlazili sa stadiona i ulazili u autobus, a Greško nas je pitao zašto smo svi ljuti na njega. Luiđi di Bijađo nije mogao da povreuje šta Greško govori”, ispričao je popularni “Matriks.”

Materaci ima 46 godina, a u bogatoj karijeri boje tima iz Milana branio je od 2001. do 2011. godine, a još je bio igrač i Peruđe i Evertona.

Osovjio je Skudeto pet puta, Kopa Italija četiri puta, bio je prvak Evrope pod Murinjovim vođstvom, a sa reprezentacijom Italije osvojio je Svetsko prvenstvo u Nemačkoj 2006. godine.