"Za Gabigola povratak u Inter nije bio opcija"

Serie A 6. apr 202015:48
Getty Images/Bruna Prado

Žunior Pedroso, agent Gabrijela 'Gabigola' Barbose, kaže da povratak u Inter nijednog trenutka nije bio opcija za njegovog klijenta.

Barbosa je proveo samo 12 meseci u Italiji nakon transfera iz Santosa 2016. godine, dao je jedan gol na devet utakmica, a zatim je pozajmljen Benfiki u kojoj je zabeležio samo jedan nastup.

Odatle se vratio u Santos privremeno i onda otišao u Flmanego, da bi u januaru 2020. konačno formalno napustio Inter, koji je navodno dobio 17 miliona evra za transfer.

“Jeste li ikada čuli Gabigola da kaže: ‘Ide mi vrlo dobro u Brazilu, sada želim da pokažem Interu da mogu i tamo dobro da igram’ ili nešto slično? Ne, nikada. Realnost je da nije bilo šanse da se vrate, to nikada nije bila opcija“, kaže agent Pedroso.

Gabigol je u 2019. godini dao 25 golova za Flamengo, posle 18 za Santos, a otkad ga je Flamengo kupio, dao je 11 golova na 10 utakmica.

“Bio je to dobar transfer za sve, Inter je želeo da ga proda, Flamengo da ga kupi, Gabrijel da ostane. Flamengo je bio vrlo profesionalan“, dodaje Pedroso.