Gravina: Oni koji žele kraj ne vole fudbal ni Italijane

Serie A 17. apr 202017:59 > 18:01
Paolo Bruno Getty Images Sport

Predsenik Fudbalskog saveza Italije, Gabrijele Gravina, rekao je da oni koji žele da se Serija A prekine "ne vole ni fudbal ni Italijane".

Od prvog dana prekida sezone Gabrijele Gravina bio je najglasniji zagovornik nastavka sezone. Sada je među onima koji predviđaju da će se Serija A nastaviti krajem maja.

„Delim nade ministra Spadafore da ćemo se vratiti na stadione 4. maja uz preduzimanje striktnoih mera opreza. Za našu zemlju ovo je veoma složen ekonomski trenutak, a fudbal je jedna od najsnažnijih industrija. Uz osećaj odgovornosti, svesni mogućnosti i zdravorazumski pronaći ćemo pravi način“, rekao je Gravina.

„Oni koji pozivaju na prekid sezone, oni ne vole ni fudbal ni Italijane. Nećemo se odreći nade da će se fudbal vratiti. Ja ću se pobrinuti za to da se borimo do kraja. Napravili smo striktan, ali prilagodljiv zdravstveni protokol i predstavićemo ga ministrima zdravlja i sporta. Biće nam potrebne tri nedelje, uz sve mere opreza i bezbednosti, kako bismo počeli da igramo krajem maja. Te tri nedelje su period tokom koga ćemu sa sigurnošću utvrditi da su svi koji će igrati i učestvovati na mečevima zdravi i negativni na koronavirus“, dodao je prvi čovek italijanskog fudbala.

„Ako svi budu negativni, nećemo imati nikakav problem po pitanju širenja virusa. Što se tiče nastavka takmičenja u Kupu, još o tome nismo razgovarali. Mere koje donosimo odnose se na Seriju A. Nadam se da će svi moći da igraju na svojim stadionima, ali ako to ne bude moguće, naći ćemo alternativna rešenja“, zaključio je Gravina.