Ispunjenje sna: Dečji crtež na dresu Peskare

Serie A 22. apr 202012:46 > 12:51
Alessandro Sabattini/Getty Images

Fudbalski klub Peskara u narednoj sezoni će nositi dresove posebnog dizajna koji je osmislio šestogodišnji dečak Luiđu d’Agostino.

Peskara je pokrenula takmičenje za svoje najmlađe navijače, s ciljem da im ulepšaju vreme koje moraju da provedu kod kuće tokom zabrane kretanja zbog pandemije koronavirusa. Konkurs je za moto imao: „Šutni COVID-19“.

Veliki broj mališana se prijavio na konkurs, ali je Luiđijev crtež delfina kako udara loptu, sa dugom u pozadini, pobedio, pa će ga fudbaleri Peskare sledeće sezone nositi na dresovima.


Peskara je, inače, od osnivanja 1936. godine samo sedam sezona igrala u Seriji A, a trenutno se takmiči u drugom rangu takmičenja. Njena maskota je delfin, što je i logično jer se Peskara nalazi na obali Jadranskog mora i poznata je po svojim plažama.

Proizvođač sportske opreme Erea je pozvao Luiđija da provede dan u njegovom sedištu u Parmi i sam se uveri kako njegov crtež na samom dresu.

Konkurs je pokrenut kao dečja igra, ali je zbog velike popularnosti na društvenim mrežama postao poslovni projekat, prenose italijanski mediji.