"Odluka apsurdna, Džeko i Ćiro će trenirati u parku?!"

Serie A 29. apr. 202010:06 > 10:09
Podeli:
Paolo Bruno/Getty Images

Predsednik Lacija Klaudio Lotito žestoko je kritikovao uredbu italijanske vlade prema kojoj obični građani mogu da trče i treniraju na javnim površinama, dok profesoinalni fudbaleri mogu da počnu sa pripremama za nastavak sezone u svojim klubovima tek 18. maja.

Do sada smo svi shvatili da koronavirus neće brzo nestati i da moramo da naučimo da živimo sa njim. Bitno je da ljudi shvate koliko je zapravo velika uloga fudbala u našem svakodnevnom životu. Ukoliko se prvenstvo ne nastavi, imaćemo ozbiljne, nepopravljive posledice, a finansijski gubici će se meriti u stotinama miliona evra”, izjavio je Klaudio Lotito.

Povezano

Odluka Vlade je nelogična. Neko ko se bavi individualnim sportom može da trenira u trening-centru, a oni iz timskih sportova ne mogu uopšte?! Na kraju ćemo videti Edina Džeka i Ćira Imobilea kako treniraju u parku Vila Borgeze, a Lorenco Insinje će trčati na šetalištu pored mora. To je apsurdno. Uopšte na umu nemam poziciju Lacija na tabeli, uvek sam pokušavao da izbegnem nepopravljivu štetu koja preti italijanskom fudbalu”, izjavio je predsednik Lacija.

U trenutku prekida prvenstva u Italiji Lacio je bio na drugom mestu tabele Serije A sa jednim bodom zaostatka u odnosu na Juventus, a osam bodova više od trećeplasiranog Intera.