Marušić: Igrali smo najlepši fudbal

Podeli:
Dino Panato/Getty Images

Fudbalerima u Italiji je laknulo, vratili su se treninzima, doduše pod strogo kontrolisanim uslovima, kako ne bi ugrozili situaciju u državi koja je bila i još uvek je žestoko pogođena koronavirusom.

Svakodnevno se javljaju različite informacije u vezi sa nastavkom šampionata. Vlada smatra da nema uslova da se sezona završi, a čelnici Lige insistiraju na nastavku jer bi u suprotnom gubici bili 700, 800 milona evra, kako je to rekao predsednik Fudbalskog saveza Italije, Gabrijele Gravina.

Sada se situacija dodatno komplikuje, jer je od početka zajedničkih treninga, stigla informacija da je zaražen jedan igrač Torina, šestorica fudbalera Fiorentine i trojica momaka iz Sampdorije.

Trenutnu situaciju u Rimu, u Laciju, koji je u trenutku prekida šampionata imao bod manje u odnosu na Juventus, za klupski sajt je opisao reprezentativac Crne Gore, Adam Marušić, za koga mnogi mediji tvrde da će naredne sezone zadužiti opremu PSŽ-a.

Trenirao sam individualno u kućnim uslovima, ali svi smo srećni što smo se ponovo okupili u Formelu. Videćemo što će se dogoditi u budućnosti, ali za sada smo srećni što možemo da treniramo u našem sportskom centru. U početku smo obavljali testove i od trenutka kad se utvrdilo da smo svi dobro, počeli smo sa radom. Tokom karantina sam konstantno bio u kontaktu sa saigračima, ali videti ih ponovo na okupu, ponovo pričati sa njima i videti ih na terenu je velika stvar, stvar koja pokazuje da se život polako vraća u normalne tokove”, rekao je Adam Marušić i nastavio:

Moramo poštovati utvrđena pravila. Liga je zaustavljena kada smo igrali najbolji fudbal u Seriji A. Tokom karantina pogledao sam mnogo utakmica i osetio dosta nostalgije jer nam nedostaju emocije koje donose mečevi. U ovoj situaciji moramo samo da čekamo što će se dogoditi. Svi smo, međutim, spremni da se vratimo na teren. Igranje pred praznim tribinama biće nešto drugačije, nešto potpuno drugo u odnosu na ono što smo navikli

Marušić se tokom prvog dela sezone oporavljao od teške povrede, bio je uporan i strpljiv, uspeo je da se vrati na teren, a zatim, vrlo brzo izbori mesto u prvoj postavi tima koji sa uspehom vodi Simeone Inzagi.

Utakmica sa Interom u Rimu je do sada bila najvažnija utakmica sezone. Igrao sam prvo na desnoj, a zatim na levoj strani. Tokom te utakmice Inzagi je tražio da što češće idem napred i doprinio sam golu Sergeja Milinkovića-Savića. Imao sam problema sa povredama, ali sada sam dobro i nadam se da ću biti spreman u slučaju da se odigra preostalih 12 utakmica. Ekipa je vrlo ujedinjena i kompaktna, svi želimo da se borimo za isti cilj”, naglasio je Marušić.

Podsećanja radi Marušić je u razgovoru za Sport Klub pre prekida sezone naglasio da je primarni cilj da se obezbedi mesto u Ligi šampiona, ali da on i saigrači neće odustati od borbe za titulu, sve dok šanse postoje.

Sada je dilema da li će šampionat biti nastavljen, da li će Lacio dobiti priliku da se bori za tron.