Marušić na ceni: Lacio nudi novi ugovor, čeka se PSŽ

Serie A 14. maj 202016:56 > 16:57
Dino Panato/Getty Images

Adam Marušić mirno čeka odluku čelnika Fudbalskog saveza Italije u vezi sa nastavkom šampionata. Tim iz Rima je u trenutku prekida imao samo bod manje u odnosu na lidera, ekipu Juventusa.

Marušić koji je imao dosta problema sa povredom, uspeo je da se vrati u top formu, da se nametne treneru Inzagiju, da zauzme mesto u defnazivnoj liniji. Marušić, koji je 2017. godine stigao u Lacio, a transfer je iznosio oko šest miliona evra, sada je na slatkim mukama, kada je prelazni rok koji sledi u pitanju.

Naime, francuski i italijanski mediji su objavili da je veliko interesovanje za reprezentativca Crne Gore pokazao PSŽ, a istovremeno, ni Lacio ne sedi skršetnih ruku, pa je Marušiću ponuđen novi ugovor.

Aktuelni mu ističe 2022. godine, a na stolu ima ponudu da stavi paraf do 2024. ili 2025. godine. Mediji spekulišu da bi ponuda ekipe iz Pariza mogla da iznosi oko 20 miliona evra, ali se ne navodi koliko bi Marušić dobio u slučaju da produži vernost Rimljanima.

Prema nezvaničnim spekulacijama, u slučaju da produži ugovor sa Laciom, Marušić bi godišnje zarađivao oko million evra. Kako sada stvari stoje, Marušić će naredne sezone sigurno igrati u Ligi šampiona, a dilema je da li će biti u dresu Lacija ili PSŽ-a.