Palota odbio Fridkin Grupu i ostaje vlasnik Rome

Serie A 31. maj 202012:38 > 12:42
Getty Images/Paolo Bruno

Američki milijarder Džejms Palota, koji je vlasnik Rome, odbio je ponudu „Fridkin Grupe” za preuzimanje popularne „Vučice”. Samim tim, Palota će ostati prvi čovek Rome, objavili su italijanski mediji.

Početkom godine američka „Fridkin Grupa” ponudila je 710 miliona evra i Palota je bio spreman da prihvati tu ponudu. Ipak, pandemija Kovida-19 nanela je veliku štetu fudbalskim klubovima. Osim toga, Roma je nedavno objavila da je u poslednjih 12 meseci ostvarila značajan gubitak u svom poslovanju, a pitanje je i hoće li se uspeti da se plasira u Ligu šampiona. Bili su petoplasirani, od Lige šampiona udaljeni tri boda.

Zbog toga je „Fridkin Grupa” odlučial da smanji svoju ponudu, koja trenutno iznosi 475 miliona evra. Palota je to odbio, pa je najavio novi kurs u upravljanju Romom, koji bi se oslonio na igrače iz vlastite fudbalske škole.

Amerikanac u svom portfelju ima investicijsku kompaniju „Reptor Grup”, a jedan je od suvlasnika NBA ekipe Boston Seltiks. Vlasnik Rome postao je pre devet godina, došavši sa ambicioznim planovima, koje do dana današnjeg nije uspeo da ostvari.

Fudbalska sezona u Italiji nastaviće se polufinalnim utakmicama Kupa, 13. i 14. juna, a Serija A bi trebalo da se nastavi 20. juna.