Breša zateže oko Tonalija, šansa za Barsu

Serie A 12. jul 202016:26 > 16:35
Claudio Villa/Getty Images

Mladi reprezentativac Italije Sandro Tonali definitivno je najtraženiji vezista na Čizmi. Za njega su opasno zagrizli najveći italijanski klubovi Juventus, Milan i Inter, ali iz prikrajka šansu čeka Barselona.

U jednom trenutku delovalo je da je Inter zatvorio priču. Igrač, iako je deklasirani navijač Milana, rekao je „da“, a neroazuri su spremili papirologiju. Ali, poslednje informacije otkrivaju da je posao daleko od gotovog. Milanski klub je spreman da igrača plati 30 miliona evra, ali Breša ne odustaje od 50 miliona.

Povezano

Za sada, na ovu cifru nisu spremni da pristanu ni Juventus ni Milan, ali spas za Brešu mogao bi da dođe sa Pirineja. Barselona duže vreme prati Tonalija i kao jedno od glavnih pozicija za pojačavanje zacrtan je centralni vezni igrač. A kako ekipa stari, mladi 20-godišnjak ukazuje se kao sjajno rešenje. Međutim, za sada Katalonci još nisu poslali konkretnu ponudu, a to će dosta zavisiti i od toga da li će uspeti da prodaju igrače koji su zacrtani za transfer i tako da obezbede potreban novac.

Breša je svesna kakav biser poseduje i želi pošteno da naplati, a kako mu ugovor ističe tek za dve godine, nije joj pregovaračka pozicija toliko slaba. Mada, mogla bi i da bude ukoliko tim ne uspe da izbori opstanak, a trenutno je pretposlednji sa 21 bodom, čak sedam manje od zone spasa.