Sariju i Konteu se drma klupa? Poš vreba iz prikrajka

Serie A 17. jul. 202012:25 > 12:34
Podeli:
Maurisio Poketino
Henry Browne/Getty Images

Juventus je na pragu nove titule, Inter sa Konteom deluje ozbiljnije. Ali i pored toga postoje brojne zamerke na trenere italijanskih velikana i sve češće se govori o njihovom odlasku posle samo godinu dana.

Čini se da Sarija u ovom trenutku jedino trofej u Ligi šampiona može da sačuva. Titula je za navijače Stare dame izgubila tu ultimativnu vrednost, jer ona se u ovakvoj konstalaciji podrazumeva. Ono što mnogi zameraju Sariju je da ekipa deliuje neprepoznatljivo i ukoliko ne dođe dugo čekani ušati trofej, sva je prilika da Sarija ni Skudeto neće sačuvati.

Povezano

Sa druge strane kao da su na Inter i Kontea uticale priče o mogućem odlasku bivšeg selektora Italije, šampiona sa Juventusom i Čelsijem, pa su neroazuri proigrali i prišli torinskom velikanu na šest bodova zaostatka. Međutim, potencijalno sezona bez trofeja i preveliki apetiti Kontea kada su pojačanja u pitanju, mogli bi da ga koštaju posla, što mediji već nedeljama najavljuju.

Ono zbog čega Sari i Konte dodatno treba da strahuju je činjenica da uprave oba kluba na svojim klupama žele da vide Mauricija Poćetina. Čovek koji je smenjen u toku sezone sa mesta trenera Totenhema, trenutno je bez angažmana i njega vide Juventus i Inter kao idealnog trenera za budućnost. Posebno jer se pokazao da može dobre rezultate da pravi bez prevelekih ulaganja.