Italija dobija Zlatnu kopačku posle 13 godina

Serie A 30. jul. 20200:49 > 0:57
Podeli:
REUTERS/Alberto Lingria

Golom u 37. kolu Ćiro Imobile je došao do brojke od 35 ligaških golova, čime je pretekao Roberta Levandovskog u borbi za Zlatnu kopačku. Jedinu aktivnu konkurenciju ima još u Kristijanu Ronaldu.

Levandovski je bio vodeći strelac sa 34 pogotka, ali ga je Imobile prestigao golom protiv Breše. Kako je Levandovski sa Bajernom odavno završio takmičenje u Bundesligi, nema više šanse da ga prestigne. Samo Kristijano Ronaldo može da prestigne Imobilea, ali kako nije bio strelac na Sardiniji, sa 31 golom zaostaje čak četiri u odnosu na Imobilea, a ostalo je samo još jedno kolo u Seriji A.

Već sada je jasno da će Zlatna kopačka u Seriju A i to će biti prvi put posle sezone 2006/7. kada ju je osvojio Frančesko Toti sa 26 golova. Pre toga nagradu je osvojio još jedan Italijan u Seriji A Luka Toni sa 31 golom. Od Totija nagradu su osvajali Ronaldo (četiri puta u Mančesteru i Realu), Mesi šest puta (Barselona), Forlan u Atletiku (to mu je bila druga nagrada, a prvu je u Viljarealu osvojio 2005.) i Luis Suares 2014. u Liverpulu.