Rangnik: Ja ne kupujem gotov proizvod

Serie A 30. avg. 202016:37 > 16:52
Podeli:
Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images

Dugo je trajala priča oko dolaska Ralfa Rangnika u Milan i pokretanja svojevrsne revoulice. Međutim, dobri rezultati posle korone ubedili su upravu Milana da je Pioli najbolje rešenje u ovom trenutku.

Čovek koji je praktično stvorio RB Lajpcig je indirektno i priznao da Piolija ne treba dirati posle onakvih rezultata, ali se potom i dotakao trenutne politike Milana, sa kojom Nemac nema puno toga zajedničkog.

Zaista se divim fizičkoj kondiciji Zlatana Ibrahimovića, ali on ima 38 godina! Svoj posao ne vidim u tome da kupujem gotove proizvode, nego da stvaram određene vrednosti. Igrače dovodim kada ih još niko nije upoznao, nikad čuo za njih. Zato je potrebna velika skauting mreža koja dobija jasne smernice šta treba da traži – rekao je Rangnik u razgovoru za „Corriere della Sera.“

Povezano

Govorilo se da je Rangnik pregovarao sa Gazidisom da bude trener, ali sa veoma širokim ovlašćenjima.

Ja sam trener, to je moje prvo i osnovno zanimanje, ali sam i menadžer. Sportski i ekonomski rezultati deo su istog projekta u modernom sportu. Glavni trener daje sve od sebe da bira igrače koji će odgovarati njegovoj fudbalskoj filozofiji i ne sme da dozvoli sebi dazavisi od odluka drugih ljudi. Pogledajte kako to radi Jirgen Klop u Liverpulu. I odmah su tu veliki rezultati. Svakom klubu potreban je održi srednjoročni i dugoročni projekat. A sve polazi od ključnog koncepta: jasne ideje fudbala koji želite da igrate. Identitet vas vodi ka sistemu. Primer? Red Bul! Sve ekipe igraju na isti način, nema veze da li su u Salcburgu, Lajpcigu ili Njujorku, Brazilu ili Gani. Uvek igraju isto i teže osnovnoj filozofiji.

Dotakao se i same Serije A.

Bundesliga i Serija A su veoma slične, imaju dominantner šampione dugi niz godina, a drugi klubovi pokušavaju da budu konkurentni. U takvoj situaciji morate da imate jasnu viziju i plan. Atalanta, recimo, u poslednje vreme radi izuzetan posao sa Gasperinijem.