Gasperini: Želimo još više

Serie A 1. sep. 202017:47 > 17:57
Podeli:
David Ramos/Getty Images

Atalanta je predstavljala jednu od najboljih priča evropskog fudbala prošle, pa i pretprošle sezone. Međutim, iako su se postizali veliki uspesi, klubu ipak fale trofeji, a samim tim što je i o njima počelo da se priča velika je stvar za klub iz Bergama.

Čuvena Boginja iz Bergama igra prelep fudbal, zbog kojeg je velika većina neutralnih navijala za njih na završnom turniru Lige šampiona. I to u debitantskoj sezoni u elitnom takmičenju, a u njemu će učestvovati i ove sezone. Iako tim igra odličan fudbal u poslednje bar tri godine, klub je i dalje na samo jednom trofeju i to Kupu Italije iz 1963. Međutim, trener Đan Pijero Gasperini spušta loptu kada je priča o trofejima u pitanju.

Povezano

Želimo još više. Želimo da napredujemo, da budemo snažniji i postignemo bolje rezultatte. Prvenstveni cilj je da gradimo na onome što smo napravili prošle sezone. Čuo sam neke najave da idemo na Skudeto, ali mi ne možemo da postavljamo takve ciljeve. Oni su samo u medijima i kao plod puste mašte – rekao je Gasperini u predvečerje nove sezone.

Najveći problem za ekipu je povreda Iličića, ali zbog toga je doveden mladi i talentovani Rus Mirančuk.

Željno čekamo Iličića. Potpisali smo Mirančuka kao njegovu zamenu. Mlad je, talentovan, ali se povredio i biće par nedelja van stroja. Međutim, nismo ni očekivali momentalni doprinos.

Atalanta je prošle sezone Seriju A završila na trećem mestu, mada je u finišu šampionata ozbiljno zapretila i neprikosnovenom Juventusu. Naredna sezona sigurno je puna očekivanja, a Atalanta je i ove pokazala da može da igra i na domaćem i na evropskom frontu.