Smoling ipak u Romi, prvo pozajmica pa otkup

Serie A 3. sep. 202015:24
Podeli:
Maurizio Lagana/Getty Images

Defanzivac Mančester Junajteda Kris Smoling provešće još bar godinu dana u Rimu, pošto je postignut dogovor Crvenih đavola i Rome oko produžetka pozajmice.

Engleski defanzivac potpuno je zadovoljio sve u Romi, ali ipak iz kluba nisu želeli da plate otkupnu klauzulu od 20 miliona evra. Sa druge strane Mančester Junajted ne računa na njega, a sam igrač želeo je da nastavi karijeru u Romi, zbog čega su i krenuli pregovori.

Svako je morao nečega da se odrekne, ali produžetak boravka Smolina u Rimu je u apsolutnom interesu sve tri strane, tako da je do dogovora ipak došlo. Igrač će ponovo na pozajmicu, ali ovog puta uz klauzlu o obaveznom otkupu, što je dobro za Mančester Junajted jer će ga sigurno prodati narednog leta i zaradiće neki novac.

Sa druge strane morali su da daju određen popust, pa je cifra koju će Roma morati da plati 12 miliona evra. Na kraju, može se reći da su ovim dogovorom svi zadovoljni, Junajted jer će dobiti neki novac, Roma jer će platiti manju cenu, a Smoling jer ostaje na Olimpiku.