Hakimi: Došao sam u Inter zbog Konteove strasti

Serie A 10. sep. 20205:11 > 0:54
Podeli:
Pool/Getty Images

Novo pojačanje Inter Ašraf Hakimi kaže da je velika strast trenera Antonija Kontea glavni razlog njegovog prelaska u Inter.

U julu je Hakimi prešao iz Reala za 40 miliona evra, a prethodne dve sezone blistao je na pozajmici u Borusiji Dortmund igrajući po desnom boku u formaciji 3-5-2 – prošle sezone u Bundesligi do je pet golova i upisao deset asistencija.

Povezano

„Odabrao sam Inter jer mislim da je Konteov način igre posebno dobar za mene kao fudbalera, mogu da budem od prave pomoći timu. Cilj nam je skudeto. Konte je veliki trener sa izraženim takmičarskim duhom. Poseduje izuzetnu strast prema fudbalu i nju prenosi na igrače, navijače, sve u klubu, zato je tim maksimalno motivisan na svakom meču“, kaže 21-godišnji Hakimi i dodaje:

„U Borusiji sam već igrao u formaciji 3-5-2. Kada je ponuda stigla, pomislio sam da je to odlična prilika za moja napredak, a i navijači u Italiji fudbal doživljavaju na poseban način“.

Hakimi je bio u Madridu od 2006. godine, u sezoni 2017/2018. bio je rezerva Daniju Karvahalu, a veruje da su ga dve godine u Nemačkoj spremile za Seriju A u kojoj se više pažnje posvećuje taktici.

„U Nemačkoj sam sazreo kao igrač, stekao sam iskustvo i samopouzdanje. Nadam se da ćemo u Interu svi zajedno ostvariti velike stvari i osvajati trofeje“, zaključio je Hakimi.