U Đenovi zaraženi Radovanović, Pjaca, Brlek, Zajc…

Serie A 3. okt. 202012:20 > 12:30
Podeli:
Alessandro Sabattini, Getty Images Sport

Poslednji test pokazao je da još dvojica igrača Đenove imaju koronavirus i sad broj zaraženih u klubu iznosi čak 19, od kojih su 14 fudbaleri.

Najnoviji test koji je rađen u petak pokazao je da su testovi Hrvata Petra Brleka i Slovenca Mihe Zajca bili pozitivni, kao i Valtera Brešana, jednog od pomoćnih trenera Rolanda Marana.

Nakon poslednjih testova trenutno u Đenovi ima 19 ljudi koji su pozitivni na koronavirus, od kojih je čak 14 igrača.

Klub je od ponedeljka prekinuo treninge prvog tima, a utakmica Serije A koja je trebalo da se igra u nedelju protiv Torina je odložena.

Među zaraženim fudbalerima su i nekadašnji reprezentativac Srbije Ivan Radovanović, Valon Behrami, Frančesko Kazata, Lukas Lerager, Federiko Marketi, Filipo Melegoni, Luka Pelegrini, kao i nedavna pojačanja Hrvat Marko Pjaca i Davide Zapakosta.

Većina ih je bila asimptomatska, u ponedeljak smo imali samo dvojicu koji su imali visoku temperaturu„, rekao je sportski direktor Danijele Fađijano.

Ipak, broj od 19 zaraženih sve je zabrinuo u klubu.

Nešto se dogodilo, ali najbolje je pričekati, jer postoji problem s privatnošću„, dodao je Danijele Fađijano.

Poslednji meč koji je Đenova odigrala bio je protiv Napolija protekle nedelje. Napolitanci su tada obavestili da u njihovim redovima nema zaraženih, međutim, poslednji testovi pred ovaj vikend pokazali su da su dve osobe pozitivne, među kojima je i poljski internacionalac Pjotr Zielinski.