Juve prijavio sedmoricu igrača zbog kršenje izolacije

Serie A 7. okt. 202012:30 > 12:33
Podeli:
Marco Luzzani, Getty Images

Sedmorica igrača Juventusa suočavaju se sa potencijalnom kaznom nakon što su u ponedeljak prekršili protokol o karantinu.

Nakon dva pozitivna testa na koronavirus koja su dobili u subotu, u Juventusu su odlučili da svoj trening kamp pretvore u svojevsrtan mehur u kome su igrači obavezni da ostanu narednih dana.

Međutim, italijanski mediji objavili su da su Đanluiđi Bufon i Merih Demiral samovoljno napustili kamp i otišli svojim kućama u ponedeljek, dok su petorica igrača otputovali na okupljanja svojih reprezentacija.

Rodrigo Bentakur, Huan Kvadrado, Danilo, Paulo Dibala i Kristijano Ronaldo otputovali su u reprezentativne kampove. Navodno Juventus nije u tome mogao da ih spreči i oni su otputovali na svoju odgovornost.

Juventus je prijavio slučaj vlastima, procedura nalaže da će biti obavešteno javni tužilac kome će biti dostavljena imena igrača koji su prekrvišili pravilo o izolaciji.

„Ne verujem da će se dogoditi bilo šta ozbiljno, verujem da su svi išli privatnim letovima i da će platiti kaznu. Verujem da nikome od njih to neće biti problem“, ocenio je Roberto Tesi direktor torinskog ogranka udruženja za suzbijanje epidemije.