Ništa od povratka kući: Santos i Robinjo se već razišli

Serie A 17. okt. 202012:17 > 12:21
Podeli:
Pedro Vilela, Getty Images Sport

Nije prošlo ni deset dana kako se Robinjo vratio u svoj matični klub, a Santos je zvanično objavio da je ugovor sporazumno – raskinut.

Nekad jedan od najboljih fudbalera sveta Robinjo želeo je da sa 36 godina karijeru završi tamo gde je i počeo – u Santosu.

Povezano

Ugovor je potpisan na obostrano zadovoljstvo, navijači Santosa su bili oduševljeni, a Robinjo se čak odrekao i plate, tačnije prihvatio je simboličnu zaradu od oko 270 dolara mesečno.

Međutim, samo nekiliko dana kasnije stiglo je (ne)očekivano saopštenje Santosa:

Santos i Robinho saopštavaju da su zajedničkim dogovorom odlučili da suspenduju valjanost ugovora potpisanog 10. oktobra kako bi igrač mogao da se fokusira isključivo na svoju odbranu u procesu koji traje u Italiji“.

Zašto je ovo očekivano? Italijanski sud je još 2017. godine osudio Robinja na devetogodišnju zatvorsku kaznu zbog učešća u grupnom silovanju Albanke, koje se dogodilo 2013. godine.

Robinjo negira krivicu i žalio se na odluku suda. Suđenje je i dalje u toku, a Santos je posle velikog pritiska javnosti zbog Robinjove ukaljane prošlosti bio primoran da odustane od dovođenja popularnog fudbalera.