Donaruma blizu dogovora sa Milanom, Čalhanoglu enigma

Serie A 12. nov 202014:30 > 14:35
Podeli:
Getty Images/Marco Luzzani

Đanluiđi Donaruma blizu je dogovora sa Milanom o produžetku saradnje, dok je situacija sa Hakanom Čalhanogluom nešto drugačija.

Obojici igrača aktuelni ugovori sa Milanom ističu u junu sledeće godine, pa je vreme da utvrdi njihov status, to jest da li ostaju u klubu i posle toga ili ne.

Italijanski mediji javljaju da je čuvar mreže vrlo blizu dogovora sa rukovodstvom kluba o potpisivanju novog ugovora. 

Iako je prvobitno tražio platu od 7,5 miliona evra godišnje kako sada stvari stoje izgleda da će Donaruma prihvatiti i 6,5 koliko mu nudi klubu. Jedinu prepreku u ozvaničenju novog posla stvara njegov agent Mino Rajola. Kontroverzni Italijan želi da stavi u ugovor klauzulu po kojoj će golman moći da napusti u bilo kom trenutku kada neki klub ponudi određenu sumu novca. Međutim, čelnici kluba ne žele da pristanu na to. Kako pregovori traju već mesecima, a dogovor nije postignut, mediji na Apeninima smatraju da će Rajola morati da popusti.

Povezano

Što se tiče reprezentativca Turske situacije je složenija jer on ima ponude Juventusa i Mančester Junajteda.

Njegov agent Gordon Stipić se samo jednom u proteklih par meseci sastao sa predstavnicima Milana i tom prilikom je tražio godišnju platu od šest miliona evra za svog klijenta, ali tada mu je rečeno da može da dobije samo upola toliko, što senjemu nije dopalo.

Pitanje je koliko mu nude klub sa Old Traforfa i prvak Italije, ali i da li će biti i dalje zainteresovani za njega sledeće godine kada mu istakne ugovor. Za sada je jedino sigurno da dogovora sa Milanom nema.