De Rosi: bez noževa na Olimpiko

Serie A 24. maj 201321:08
Podeli:
Zamenik kapitena Rome Daniele De Rosi apelovao je na navijače oba rimska kluba da se suzdrže od nasilja u nedelju kada je zakazan sudar Rome i Lacija u finalu kupa Italije. Kolika mržnja vlada između pristalica oba kluba dobro je poznato, a gotovo pred svaki gradski derbi dolazi do sukoba u kojima nekoliko osoba bude teže ili lakše povređeno. Izuzetak nije bio ni prethodni duel u okviru Serije A, početkom aprila, kada su se dogodili veliki neredi na rimskim ulicama pre početka meča u kojima je izbodeno nekoliko izgrednika.

– Očekuje nas istinski spektakl. Mnogo ljudi želi da bude deo njega u nadi da će slaviti pobedu svog kluba, ali svi oni koji budu želeli da dođu na stadion, neka oružje i noževe ostave kod kuće. Mi na terenu moramo dati primer svima i biti prvi koji neće preterati u borbi, jer osećamo odgovornost da ne rasplamsavamo emocije navijača – poručio je De Rosi.

Nedeljno finale Kupa koje će biti odigrano na rimskom „Olimpiku“ obezbeđivaće preko 2.000 policajaca koji će biti raspoređeni na rimskim ulicama i brinuti o redu i miru.

Author: Sportal.rs