Stramaćoni: Koja je svrha pomoćnog sudije, ako se njegova odluka poništava

Serie A 7. jan 201510:16
Podeli:

Utakmica uzmeđu Udinezea i Rome rešena je golom Davidea Astorija, a odmah nakon meča na „Friuliju“ oglasio se trener „zebri“ Andrea Stramaćoni. 

Astori je glavom poslao loptu ka golu, a ona je pogodila prečku. Zatim se odbila na zemlju, a kasnije i u polje. Prva odluka pomoćnog sudije je bila da lopta nije prešla gol liniju, a nakon konsultacije glavnog arbitra i pomoćnika gol je priznat. 

– Moram da pitam koja je uloga pomoćnog sudije. Trebalo bi da on odluči da li je lopta prešla ili ne. Zbog toga se žalim. Rezultat sada nije važan. Ali još jednom pitam. Ako sudija blizu gola odlučuje da li je lopta prešla liniju, a onda tu odluku poništi glavni arbitar, koja je svrha pomoćnika – javno je pitao Stramaćoni. 

Takođe je pričao i o spornoj situaciji kada je u kaznenom prostoru Urbi Emanuelson startovao na Panajotisu Koneu. 

– Iskreno, sa klupe smo imali utisak da je penal postojao. Nismo imali sreće, ali ukupan utisak je da ne mogu da se žalim na partiju protiv tima koji je uz Juventus najbolji u Italiji – zaključio je Stramaćoni – prenose italijanski mediji

(Fot Beta/AP Photo/Carlo Baroncini

Author: Sportal.rs