Merkel prešao iz Milana u Đenou

Serie A 21. jun 201110:08
Novi trener Đenoe Alberto Malezani već je počeo da renovira ekipu za predstojeću sezonu. U klub iz najveće italijanske luke stigla su tri nova fudbalera, a svakako najzvučnije ime dolazi iz Milana. U pitanju je mladi Nemac Aleksander Merkel (19), momak koji, istina, tek treba da potvrdi talenat zbog kojeg je pre tri godine i doveden u redove „rosonera“. Ovaj vezni fudbaler, inače rodom iz u Kazahstana, fudbalski se opismenio u Štutgartu, a prošao je sve mlađe nemačke selekcije. Prošle sezone „na kašičicu“ je dobijao priliku u Milanu, a pošto bi ga ista sudbina čekala i naredne, prihvatio je opciju da se preseli u Đenovu, za koju nastupa i srpski reprezentativac Boško Janković. 
Milan i Đenoa su se dogovorili o podeli vlasništva ugovora ovog igrača, a u sklopu transfera vrednog sedam miliona evra, novi član šampiona Italije uskoro bi trebalo da postane ofanzivni vezni igrač Stefan El Šaravi, produkt omladinske škole „grifona“.
Pored Merkela Đenoa je angažovala Francuza Kevina Konstanta, takođe veznog fudbalera, koji je do sada igrao za Kjevo, i njegovog zemljaka, defanzivca Kevina Vinetoa, momka koji stiže iz Krotonea.

Author: Sportal