Arnautović: U Interu me fudbal nije zanimao uopšte

Serie A 9. dec. 202111:18 > 11:42
Podeli:
Getty Image/ Getty Images / Stringer

Napadač Bolonje Marko Arnautović priznao je da mu je stalo do svega osim fudbala, tokom svog boravka u Interu i otkrio zašto je odlučio da se ovog leta vrati u Italiju.

Bivši fudbaler Vest Hema i Stouk Sitija proveo je dve sezone u Šangaju u Kini, a pored toga ima iskustvo i igranja u Holandiji i Nemačkoj.

„Bilo je onih koji su me pitali zašto Bolonja? Odgovorio sam im da su neki igrači Atalante sigurno bili pitani isto pre šest godina. Sada pogledajte gd eje Atalanta. To je jedan čitav put, korak po korak“, rekao je na početku razgovora ua Gazetu Delo Sport Arnautović.

Arnautović je već igrao u Italiji, kada je 2009. godine potpisao za Inter, koji je tada doživljavao renesansu sa Žoze Murinjom.

Međutim, nekadašnji reprezentativac Austrije je izdržao samo jednu sezonu u klubu iz Milana, najviše zbog toga jer mu je tada bilo stalo samo do izlazaka.

„U Interu sam bio poput dečaka u luna parku. Veliki grad, veliki ugovor, veliki šampion, sve blistavo. Svakog dana sam bio srećan što sam pored sebe video šampione. Međutim, za mene je ipak bilo najvažnije da izlazim uveče. Zanimalo me je sve osim fudbala. Da li sam imao status lošeg dečka? Nikad me nije zanimalo šta će drugi reći…Tek posle šest meseci počeo sam da se fokusiram na fudbal. Murinjo me je naterao da razumem nekoliko stvari i počeo sam da radim ozbiljno. Bio sam tamo, ali nikada nisam želeo da kažem u intervjuima da sam osvojio neki trofej, više sam bio navijač“.

 

Getty Image/
Gabriele Maltinti / Stringer

 

Arnautović ističe da nikada nije želeo da se sveti Interu.

„Nisam se u vratio u Italiju da bih se svetio, već da bih zatvorio jedan krug. Moja nova karijera je rođena u Stouku, jer sam tamo konačno postao fokusiran samo na fudbal. To se nastavilo u Vest Hemu. Meni je bilo lepo u Engleskoj. Dobijao sam ponude iz Rusije, Turske i MLS. Razgovarao sam sa svojim bratom, agentom. Svi smo rekli ne tim ponudama, a onda je usledila ponuda iz Kine i odlučio sam da napravim novi život. Tamo su me sačekali super ljudi, super tim, Šangaj je bio prelep. Sve je bilo spremno, posao za ženu, škola za decu…ali onda je došla pandemija i sve se promenilo, dve godine sam živeo sam…Bilo mi je teško, pa sam sebi rekao: Vraćam se u Evropu. Želim da budem sa svojim najmilijima“.

Ponuda od Bolonje pojavila se još u decembru 2020. godine.

„Tada sam odgovorio da ne mogu da prihvatim, jer moram da završim svoje putovanje sa Šangajem. Ali Bolonja se ponovo pojavila na leto sa konkretnom, ozbiljnom ponudom, za razliku od drugih klubova. Potom je usledio razgovor sa Sinišom Mihajlovićem pre Evropskog prvenstva, koji me je ubedio u čitavu priču i pomisilio sam: to je moj sledeći tim“, zaključio je Arnautović.

Komentari

Vaš komentar