Bađo: Fudbal me više uopšte ne zanima

Serie A 12. maj 202212:35 > 15:562 komentara
Mike Hewitt Getty Images Sport

Legendarni italijanski fudbaler Roberto Bađo otkrio je da se na izvestan način razočarao u fudbal posle rastanka sa Fudbalskim savezom Italije, u kome je obavljao funkciju tehničkog direktora i da ga sada zanimaju neke druge stvari.

„Ne zanima me nikakva fotelja. Program koji sam predstavio još u novembru 2011. godine na 900 stranica, ostao je mrtvo slovo na papiru. Prihvatio sam posledice. Zapravo, jedva sam čekao da odem. To što sam napustio funkciju vratilo mi je život, kiseonik, davio sam se…sve to me je previše bolelo, bukvalno sam osećao fizički bol“, rekao je Bađo.

Posle toga imao je nekoliko ponuda da ponovo radi u fudbalu, ali je to izričito odbijao.

„Ljudima je to čudno, ali pa šta? Zar oni koji su srećni bez fudbala su promašaji? Ja čak i ne gledam utakmice, ne zabavljaju me. Neugodno mi je da sudim o drugima, ali viđam bivše saigrače koji danas govore kao neki učitelji i autoriteti, a sećam se da nisu umeli loptu da udare“.

Bađo danas sa suprugom i troje dece živi na farmi, gde se bavi fizičkim poslovima.

„Sečem drva, koristim traktor i ostale sprave…a noću sam toliko umoran da nemam snage ni za šta. Što se tiče sporta kada imam vremena najviše volim da pogledam košarku. Voleo sam O’Nila, Kobija, a sada i Lebrona. Volim i ženski fudbal, žene imaju strast i karakter“, zaključio je Bađo.

Komentari

Vaš komentar