Bratska podela bodova u Beneventu

Serie A 15. dec 202022:41
Francesco Pecoraro, Getty Images Sport

Kao igrači braća Simone i Filipo Inzagi često su igrali jedan protiv drugog. Sada su na suprotnim stranama bili kao treneri i obojica su osvojila po bod, pošto su Benevento i Lacio odigrali 1:1.

Ipak, teško da je ijedan od dvojice braće zadovoljan krajnjim ishodom. Benevento je produžio seriju bez pobede na četiri utakmice, a i sa tri boda na svom terenu svakako bi lakše disao kada je borba za opstanak u pitanju. Sa druge strane Lacio igra dosta promenjivo, nikako da veže pobede i ovaj remi ga dodatno usporava u borbi za ponovni ulazak u Ligu šampiona.

Gosti su prvi došli do gola, a na delu je bila oprobana kombinacija Sergej Milinković-Savić – Ćiro Imobile. Prvi je asistirao a drugi postigao gol u 25. minutu za 0:1. Ipak, Rimljani nisu useli da sačuvaju vođstvo ni do poluvremena, pošto je u 45. minutu Skijatarela doneo izjednačenje. U drugom delu nije bilo golova, a Skijatarela je ponovo bio u centru pažnje, samo što je ovog puta u trećem minutu nadoknade dobio crveni karton.

Benevento je 13. sa 12 bodova, šest više od timova u zoni ispadanja, dok je Lacio osmi sa 18 a Juventus i Napoli, koji drže poslednja mesta koja vode u Ligu šampiona, imaju pet bodova više i po utakmicu više.

Komentari

Vaš komentar